Najlepsze pierogi na wigilijny stół, na bankiet, rodzinny obiad oraz każdą inną okazję znajdą Państwo w Pierogarni u Jędrka!
Rzecz w tym, że pieróg wymaga szacunku.
Dlatego cała tajemnica dobrych pierogów tkwi w ich pieczołowitej, ręcznej produkcji, bez najmniejszego udziału pracy maszynowej. Tylko tradycyjny wałek, stolnica, no i przede wszystkim sprawne palce kucharza gwarantują naszym zdaniem stworzenie Prawdziwego Pieroga, niezależnie od tego jaki smak zostanie mu ostatecznie nadany.
Farsze i nadzienia przygotowujemy głównie według rodzinnych receptur, pochodzących ze szlacheckich i ludowych tradycji Kresów, odtwarzających zapomniane już często pyszne smaki i kombinacje z dawnych lat. Wprowadzamy też współczesne wariacje smakowe, a także pierogi sezonowe, np. ze świeżymi leśnymi grzybami.
Cały czas poszukujemy nowych, oryginalnych receptur – zapraszamy do przedstawienia własnych propozycji i pomysłów, czy też starych, zasłyszanych bądź zapamiętanych z dzieciństwa przepisów. Postaramy się je zrealizować w naszej praktyce kulinarnej i przekazać czy przypomnieć owe smaki naszym gościom – ku ich i naszej radości.